tisdag 17 juni 2008

Vår rätt till integritet och brevhemlighet!

Det finns egentligen inte särskilt mycket att säga i frågan om "FRA-lagen". Om inte ett särskillt varmt ställe fryser till is natten mellan tisdag och onsdag kommer den att klubbas genom av våra folkvalda.

All offentlig makt i Sverige utgår från folket.


Det allmänna skall verka för att demokratins idéer blir vägledande inom samhällets alla områden samt värna den enskildes privatliv och familjeliv.
Regeringsformen 1974. 1 kap. Statsskickets grunder

8 § Den som olovligen bereder sig tillgång till ett meddelande, som
ett post- eller telebefordringsföretag förmedlar som postförsändelse
eller telemeddelande, döms för brytande av post- eller telehemlighet
till böter eller fängelse i högst två år. (Lag 1993:601).
Brottsbalk (1962:700) 4 kap. Om brott mot frihet och frid

Med undantag för de allmänt naiva är de var mans plikt att värna sig själv och sin familj mot dessa angrepp mot våra friheter. Systrar och bröder, med vapen i hand, låt oss bemanna barrikaderna och driva satans barn ut ur lustgården ner i Östersjön.

Varför kan vi inte ha en vägledande folkomröstning? När vi ändå får säga vårt om massavlyssning och åsiktsregistrering kan vi ges möjlighet att säga nej till massimport av stenkastare. Slutar vi importera terrorister och stärker upp gränsskyddet kan vi knappast behöva övervaka inhemsk kommunikation. Dösnack!

1 kommentar:

LILLA LINA sa...

Och förutom det så kunde jag inte uttryckt det bättre själv - verkligen. Jag minns hur dåligt jag mådde efter att ha läst 1984. Detta är ett steg närmare Herr Welles mardrömsroman.