söndag 19 april 2009

Fulknarket fortsätter skörda unga liv

Expressen skriver följande i dagens nätupplaga:
Malin Hjärtström, 19, hade hela livet framför sig och ville utbilda sig till civilekonom.
Men i går morse dog den drömmen med henne - hon föll offer för nätknarket.


Det är fruktansvärt. 19 år är ingen ålder när det handlar om att...men vänta lite här nu. Vad står att läsa i brödtextens andra stycke?
En av dem var 19-åriga Malin Hjärtström. Den troliga dödsorsaken är en överdos av drogen DMX, som kan köpas på nätet.

Läkemedlet heter dextrometorfan och förkortas DXM. I de delar av världen där självmördare inte tillåts skriva dagordningen används det i, bland annat, NyQuil.

Malin hade en framtid som civilekonom. En framtid. Världen förlorade med andra ord inte några högskolepoäng, och CSN förlorar inte pengar, när hon hörsammade Darwins lockande rop.

Aftonbladet hakar på med läkare Stefan Sparring:
En gång i tiden var det hostmedicin.
Nu är DXM många ungas favoritdrog.
– Den är lömsk och fullständigt oberäknelig, säger Stefan Sparring, överläkare på Maria ungdom.


Det är fortfarande hostmedicin. Ett läkemedel. Parallellt med detta äter Darwinisterna DXM som om det vore sega råttor. Oberäknelig? Ja, drogen DXM är det. Fullständigt oberäknelig. MEN, vi fortsätter neråt i artikeln:
– Tabletterna är mer än 100 gånger så starka som dosen i hostmedicinen var. Och när man tar DXM nu är det vanligt att man tar upp till tre tabletter. Dosen blir alltså 300 gånger så hög, säger Stefan Sparring.


Det handlar alltså om att, i det här fallet, vuxna människor, villigt trycker i sig 300 gånger rekomenderad dos av något som villigt kliver över blod-hjärnabarriären och rocker loss. 300 gånger. Nu handlar det förvisso om 10-tals milligram som normaldos men hur tänker självmördarna? Är andningsdepression någonting coolt och häftigt i deras umgängeskretsar?


Kan vi ta det en gång till. En gång för alla.
DXM är inte farligt om man klarar avhålla sig från att ÖVERDOSERAR.

Inga kommentarer: