onsdag 13 augusti 2008

Charlie Foxtrot

Jag hade precis tänkt gå och lägga mig. Det sista jag gör innan det är dags att inta horisontalläge är att ta en titt på hur många försök till bedrägeri som registrerats på vår hemsida.

Tro det eller ej, men Sof(i)a Eriksson har försökt igen. Lite tidigare idag, eller om det var igår, försökte Roger Eriksson sig på ett liknande stunt. Båda har angivit adresser på vilka det inte finns några personer folkbokförda. Dessutom är det knappt 4 mil, 37 km enligt Eniro, mellan dessa båda adresser.

Numera behöver man inte ha med sig någon avi för att hämta ut paket. Istället för papperslappar kan man istället få ett sms med en fiffig sifferserie som ger en rätt att hämta ut paketet. Detta kombineras, om man är bedräglig av sig, fördelaktigt med ett falskleg.

Med ett totalt värde av 18.158 kronor (inklusive frakter) är det säkert värt att åka de där extra milen och två kontantkort som kastas efter att paketen hämtats ut.

...eller vänta lite här nu. ÄR MAN SÅ INNIHELVETES JÄVLA DUM ATT MAN BEGÅR ALLA MISSTAG UNDER LOPPET AV MINDRE ÄN ETT DYGN SÅ BLIR DET INTE NÅGRA PAKET ATT HÄMTA UT. Istället får undertecknad spendera tid i telefon med poliser på diverse bedrägerirotlar och what not.

RÖVHATT! Just det, singularis, Sof(i)a Eriksson och Roger Eriksson är samma person. You didn't see that one coming, right?

Checklista:
Eniro: Ingen träff på mobiltelefonnummer.
Eniro: Ingen träff på namn/adress.
Ratsit: Ingen träff på namn/adress/ort.
Ratsit: Inte en käft folkbokförd på gatan/gatunumret.
Common sense: Dyra saker, beställda (med kort) av personer boendes i samma stad.
Mental note: Samma produkter till samma ort.
Mental note: Tidigare ignorerade beställeres namn.

Ni är lika uppenbara som plankare. Kom igen nu, bjud upp till dans utan kända steg.

Inga kommentarer: